0313 631 297

Geschiedenis

Overname Senhorst Electro door Roel Steentjes

2024 Overname Senhorst Electro

Peter Senhorst sorteert voor op zijn toekomst

Onder de naam Gebr. Senhorst Elektra startten Jan en Piet Senhorst hun elektrotechnisch-installatiebedrijf op 9 januari 1958. In 1956 was Piet al begonnen met diverse werkzaamheden vanuit een kleine opslagruimte aan de Meentsestraat in Giesbeek. In 1958 trouwden beide broers en werd het bedrijf voortgezet vanuit de Kerkstraat 28 in een klein schuurtje.

In 1960 werd achter de woning een grote houten werkplaats neergezet. Vanuit de woning aan de Kerkstraat 28 begon de verkoop van kleine huishoudelijke apparaten en verlichting. In het jaar 1962 kochten de broers een oud pand aan de Dorpstraat 12 te Angerlo, voorheen een bakkerij. Dit pand werd grondig verbouwd tot winkel en woonhuis. In dat zelfde jaar kwam de derde broer, Gradus, in het bedrijf, hij trouwde en ging wonen aan de Dorpstraat 12.
Men kon nu een breder assortiment van elektrische apparaten en verlichting bieden aan de snel groeiende klantenkring van Giesbeek, Angerlo en omgeving.
De toenmalige burgemeester  van Angerlo, de heer van Riel, opende op 16 oktober 1962 officieel het pand aan de Dorpstraat.
De drie broers zaten niet stil; in 1965 werd een stuk grond gekocht op de Gemeint in Giesbeek, waar in 1968 het huidige pand, winkel, werkplaats, kantoor en woonhuis officieel werd geopend.
 
In 1978 veranderde de Firma Gebr.Senhorst Elektra van naam in Senhorst Electro B.V.
De sterk groeiende poot van het bedrijf is o.a. te danken aan het installatiewerk, het werk voor de steen- en pannenfabrieken, wasserijen en aan buitenzwembaden.

Ook is de groei te danken aan onderhoud, nieuwbouw en renovatie. De winkelverkoop groeide gestaag; men verkocht in Giesbeek de eerste stofzuigers, wasautomaten en zwart-wit tv’s. De twee broers met een medewerker werden ware acrobaten bij het plaatsen van tv-antennes.

Men ging bij Senhorst Electro B.V. met de tijd mee: het aantal medewerkers groeide dan ook en technische kennis was volop aanwezig. Ook voerde men de boekhouding in eigen beheer.

Tijden veranderen en daarmee de werkzaamheden.
De huidige eigenaar, Peter Senhorst, een zoon van Piet, zette het bedrijf voort onder dezelfde naam. Het werk voor de steenfabrieken is verdwenen. Een belangrijke tak tegenwoordig is het installatiewerk van renovaties en nieuwbouw panden. Senhorst Electro B.V. kan hede ten dage voortbouwen op de grondslag van een bedrijf met traditie en een goede naam die al in 1958 startte.

- Vanaf 1958
- Met de tijd mee. 
  Innovatief

- Onderhoud tot
   nieuwbouw
- Een goede naam

Keuringen

Nieuwbouw

Verbouwen

Leerbedrijf

Contactgegevens
Senhorst Electro B.V.
De Gemeint 6
6987 AV Giesbeek
Tel.:0313 631 297
Mail: info@senhorst-electro.nl

Copyright © 2024 Senhorst Electro B.V. KvK 09221320 | sitemap